header

KvB Rus

Vertaalbureau


vertalingen van Russisch en naar Russisch

Welkom

Welkom op de website van het vertaalbureau KvB Rus. Het bureau is opgericht in 2008 door Ekaterina Sukhacheva, beëdigd vertaler Russisch.
In Rusland heb ik rechten gestudeerd aan de Staatsuniversiteit van Moskou en ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als juriste. Daarna heb ik in Nederland de HBO-vertaalopleiding Nederlands-Russisch succesvol afgerond.
Ik verzorg vertalingen van uiteenlopende aard, van een geboorteakte tot een koopcontract. Maar ik ben vooral gespecialiseerd in juridische vertalingen. Goed vertalen vereist een groot aantal vaardigheden. In de eerste plaats uiteraard het adequaat omzetten van geschreven tekst uit de brontaal naar de doeltaal, in mijn geval het Russisch en het Nederlands.
Hierbij moet ik oog blijven houden voor zowel de context waarin de brontekst geschreven werd, als de context van de doeltaal, waarin de lezer van de vertaling zich bevindt. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat kennis van de juridische terminologie en het rechtssysteem van beide landen (Rusland en Nederland) van essentieel belang is voor een correcte vertaling. Gezien mijn juridische achtergrond, kan ik u zeer goed van dienst zijn.
Mijn ruime vertaalervaring heb ik opgedaan door vertaalwerkzaamheden te verrichten voor Nederlandse agrarische, veeteelt en vooral glastuinbouw bedrijven, die actief zijn in Rusland. Deze bedrijven kan ik rekenen tot mijn vaste cliënten. Met deze ervaring ben ik van mening dat ik in deze gebieden u goed van dienst kan zijn. Uit ervaring weet ik dat tijd een belangrijke factor is voor de klant; hoe snel zij een vertaling nodig hebben van documenten voor officiiële instanties.
Doordat ik niet samenwerk met tussenpersonen ben ik in staat snel en kundig vertalingen te verzorgen tegen een zeer gunstig tarief.
KvB Rus werkt zowel met rechtspersonen als met particulieren. Velen daarvan zijn de vaste klanten geworden.
Indien wenselijk kunnen uw documenten door een tweede vertaler nagekeken worden.

De vertaaldiensten van KvB Rus

De vertaaldiensten:

  • vertalen, corrigeren en redigeren al uw teksten van het Nederlands in het Russisch en vice versa;
  • (beëdigde) vertalingen van o.a. geboorte akten, paspoorten, huwelijksakten, huwelijksvoorwaarden, testamenten, uittreksels etc. voor particulieren;
  • (beëdigde) vertalingen van o.a. statuten, uittreksels, overige oprichtingdocumenten; machtigingen, contracten, zakelijke brievenwisselingen, etc. voor rechtspersonen;
  • vertaling en lokalisatie van uw website, reclame-, marketing- en promotiematerialen;
  • tolken, o.a. tolken bij de notaris tijdens het tekenen van een koopakte, huwelijksvoorwaarden, testamenten, overeenkomsten etc;
  • (beëdigde) vertalingen voor de rechtbanken, OM, politie en justitie.
  • en nog veel meer
Voor vragen, informatie, o.a. informatie over de tarieven, kunt u contact met mij opnemen: +31619336473

Apostille

Naast de beëdiging kan een vertaling ook worden voorzien van een apostille, soms is het wel vereist.
Door het plaatsen van deze apostille, een soort stempel, op het document wordt de handtekening van de beëdigde vertaler bekrachtigd door de arrondissementsrechtbank waar de handtekening is geregistreerd. De apostille geldt voor landen die het apostilleverdrag hebben ondertekend. De officiële naam van het Apostilleverdrag is: Convention of 5 October 1961 Abolishing the Requirement of Legalisation for Foreign Public Documents. De Russische Federatie is sinds 31 mei 1992 ook aangesloten bij het Apostilleverdrag.

De apostille wordt geplaatst door de griffier van de rechtbank waar de handtekening van de vertaler is gedeponeerd.
Natuurlijk kunt u zelf bij de rechtbank een apostille aanvragen. Maar indien gewenst kan ik u ook een beëdigde vertaling leveren die al van een apostille voorzien is.

Contact

e-mail : info@kvbrus.nl
tel. : +31-619336473
Algemene voorwaarden (PDF)
KvK 17238554
BTW NL246290973B01
Ingeschreven in het Register beëdigde tolken en vertalers Wbt nr. 744

Russische producten online bij www.hayfood.nl

KvK : 17238554
BTW : NL246290973B01

KvB Rus

Vertaalbureau
Nederland - Deventer, Oss, Twello, Zutphen
+31(0)619336473